Siun soten sydänkeskuksessa on otettu käyttöön mobiilipalvelu sepelvaltimoiden varjoainekuvaukseen tuleville potilaille. Kyseessä on Suomen ensimmäinen sydänpotilaan digihoitopolku, joka on suunniteltu toimivaksi mobiilialustalla.
Mobiililaitteiden sovelluskaupasta ladattava ilmainen sovellus (BuddyCare) helpottaa ja selkeyttää potilaan valmistautumista tutkimukseen ja toipumiseen. Palvelu täydentää perinteistä sairaanhoitoa, yhteydenottoja puhelimitse ja vastaanottokäyntejä.
Sovellukseen kirjaudutaan ammattilaiselta saadulla henkilökohtaisella koodilla. Järjestelmä vaatii kirjautumisen yhteydessä vahvan tunnistautumisen pankkitunnusten avulla. Kirjautuneet käyttäjät löytävät sovelluksesta tarvittavaa tietoa sekä ohjeita ennen sepelvaltimoiden varjoainekuvausta ja sen jälkeen. Sovelluksen kautta voi myös olla yhteydessä hoitohenkilökuntaan koko digihoitopolun ajan.
Omien tietojensa lisäksi potilas saa digihoitopolun kautta yleistä tietoa sepelvaltimotaudista, riskitekijöistä, näyttöön perustuvasta lääkehoidosta, sydänterveellisestä ruokavaliosta sekä liikunnasta. Digihoitopolku auttaa potilasta sopeutumaan ja elämään sepelvaltimotaudin kanssa. Digihoitopolku toimii myös sepelvaltimotautipotilaiden omahoidon tukena.
Uuden digitaalisen hoitopolun tavoitteena on parantaa palvelujen saatavuutta digitaalisin keinoin ajasta ja paikasta riippumatta ja lisätä potilaan sitoutumista hoitoon. Tavoitteena on myös tukea sydän- ja verisuonisairauksien kuolleisuuden ja sydäninfarktien vähentämistä Siun soten hyvinvointialueella. Lisäksi tavoitteena on tuottaa kustannusvaikuttavaa hoitoa sekä arvioida hoidon laadun vaikuttavuutta ja laatua elämänlaatu- ja terveysmittareiden kautta.