Sepel­val­ti­mo­tau­ti­po­tilaan hoitoa täyden­netään mobii­li­pal­ve­lulla

Siun soten sydän­kes­kuk­sessa on otettu käyttöön mobii­li­palvelu sepel­val­ti­moiden varjoai­ne­ku­vaukseen tuleville potilaille. Kyseessä on Suomen ensim­mäinen sydän­po­tilaan digihoi­to­polku, joka on suunni­teltu toimi­vaksi mobii­lia­lus­talla.

Mobii­li­lait­teiden sovel­lus­kau­pasta ladattava ilmainen sovellus (BuddyCare) helpottaa ja selkeyttää potilaan valmis­tau­tu­mista tutki­mukseen ja toipu­miseen. Palvelu täydentää perin­teistä sairaan­hoitoa, yhtey­den­ottoja puheli­mitse ja vastaan­ot­to­käyntejä.

Sovel­lukseen kirjau­dutaan ammat­ti­lai­selta saadulla henki­lö­koh­tai­sella koodilla. Järjes­telmä vaatii kirjau­tu­misen yhtey­dessä vahvan tunnis­tau­tu­misen pankki­tun­nusten avulla. Kirjau­tuneet käyttäjät löytävät sovel­luk­sesta tarvit­tavaa tietoa sekä ohjeita ennen sepel­val­ti­moiden varjoai­ne­ku­vausta ja sen jälkeen. Sovel­luksen kautta voi myös olla yhtey­dessä hoito­hen­ki­lö­kuntaan koko digihoi­to­polun ajan.

Omien tieto­jensa lisäksi potilas saa digihoi­to­polun kautta yleistä tietoa sepel­val­ti­mo­tau­dista, riski­te­ki­jöistä, näyttöön perus­tu­vasta lääke­hoi­dosta, sydän­ter­veel­li­sestä ruoka­va­liosta sekä liikun­nasta. Digihoi­to­polku auttaa potilasta sopeu­tumaan ja elämään sepel­val­ti­mo­taudin kanssa. Digihoi­to­polku toimii myös sepel­val­ti­mo­tau­ti­po­ti­laiden omahoidon tukena.

Uuden digitaa­lisen hoito­polun tavoit­teena on parantaa palve­lujen saata­vuutta digitaa­lisin keinoin ajasta ja paikasta riippu­matta ja lisätä potilaan sitou­tu­mista hoitoon. Tavoit­teena on myös tukea sydän- ja verisuo­ni­sai­rauksien kuollei­suuden ja sydänin­farktien vähen­tä­mistä Siun soten hyvin­voin­tia­lu­eella. Lisäksi tavoit­teena on tuottaa kustan­nus­vai­kut­tavaa hoitoa sekä arvioida hoidon laadun vaikut­ta­vuutta ja laatua elämän­laatu- ja terveys­mit­ta­reiden kautta.