Sosiaa­li­huollon sähköinen ajanvaraus käyttöön Siun sotessa – ensim­mäi­seksi varat­ta­vaksi lapsi­per­heiden kotipal­velun ja lasten­val­vojien puheli­najat

Pohjois-Karjalan hyvin­voin­tia­lu­eella – Siun sotessa otetaan käyttöön sosiaa­li­huollon sähköinen ajanvaraus. Sähköisen ajanva­rauksen käyttöönotto toteu­tetaan vaiheittain, ja ensim­mäi­seksi asiak­kailla on mahdol­lisuus varata puhelinaika lapsi­per­heiden kotipal­velun palve­lu­vas­taa­valle tai lasten­val­vo­jalle 2.5.2024 alkaen.

Sähköinen ajanvaraus täydentää sosiaa­li­huollon palve­luiden monika­na­vai­suutta ja tarjoaa hyvin­voin­tia­lueen asukkaille uuden väylän sosiaa­li­huollon palve­luissa asioi­miseen. Sähköinen ajanvaraus helpottaa sosiaa­li­huollon ammat­ti­hen­ki­löiden tavoit­ta­mista sekä mahdol­listaa ajanva­rauksen ajasta ja paikasta riippu­matta. Sähköinen ajanvaraus ei sido asiakkaan ajanva­rauksen tekemistä toimi­pis­teiden aukio­loai­koihin tai puhelin­tuntien aikatau­luihin.

Sähköisen ajanva­rauksen käyttöönoton myötä keskisen alueen (Joensuu ja Kontio­lahti) ja läntisen alueen (Heinävesi, Outokumpu, Liperi, Polvi­järvi) asiakkaat voivat varata lapsi­per­heiden kotipal­velun puheli­naikoja oman alueensa palve­lu­vas­taa­ville. Puhelin­ajoilla palve­lu­vas­taa­vilta on mahdol­lista saada ohjausta ja neuvontaa lapsi­per­heiden kotipal­veluun ja sen hakemiseen liittyen. Puhelinajan voi varata myös, mikäli lapsi­per­heiden kotipal­ve­lusta annetun päätöksen voimas­saolo on päätty­mässä tai mikäli haluaa keskus­tella palve­lu­vas­taavan kanssa muutok­sista perheen palve­lun­tar­peessa. 

Perheoi­keu­del­listen palve­luiden puheli­najat ovat kaikkien lasten­val­vojan palve­luita tarvit­sevien hyvin­voin­tia­lueen asukkaiden varat­ta­vissa. Lasten­val­vojan puhelinajan voi varata saadakseen ohjausta ja neuvontaa esimer­kiksi lapsen huoltoon ja tapaa­mi­soi­keuteen, lapsen elatukseen tai vanhem­muuden selvit­tä­miseen liitty­vissä asioissa.

 Miten käytän sähköistä ajanva­rausta?

 

Sosiaa­li­huollon sähköinen ajanvaraus on tunnis­tettu sekä kansal­li­seksi että alueel­li­seksi kehitys­koh­teeksi. Sähköisen ajanva­rauksen käyttöön­ottoa on edistetty Hyvin­vointia ja Kestäviä palveluja Pohjois-Karja­lassa ‑hankkeen kautta. Hanke toteuttaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka tavoit­teena on parantaa hoitoon ja palveluun pääsyä, poistaa korona­vi­ruksen aiheut­tamaa hoito- ja palve­lu­velkaa ja edistää sosiaali- ja tervey­den­huollon uudis­tusta sekä digitaa­listen välineiden käyttöön­ottoa.