Etusivu Asiointikanavat Karhunmäen koulu

Karhunmäen koulu

Karhunmäen koulussa aloitettiin opiskelu 2.1.2017.

Yhteystiedot

Karhunkaari 28
80230 JOENSUU

Avoinna

Puhelinnumerot

Puhelin
Rehtori
+358 50 310 9637
Puhelin
Kanslia
+358 50 345 7376

Asiointi

Karhunmäen koulun oppilas nähdään aktiivisena ja uteliaana toimijana. Sekä koulun sisätilat että sen piha-alue erilaisine kiipeilytelineineen, pelikenttineen ja kiikkuineen antavat lapselle hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet oppia, kasvaa ja kehittyä. Tavoitteenamme on, että sekä oppilaat että koulun henkilökunta viihtyvät koulussa ja voivat hyvin. Sen myötä Karhunmäen koulu on lapsille turvallinen paikka oppia ja kasvaa.

Koulun suunnittelun lähtökohtana on ollut uusi oppimisympäristö. Karhunmäen koulussa tämä tarkoittaa, että opetusryhmät tulevat toimimaan kolmessa pesässä, joista jokainen muodostuu neljästä kotiluokasta, jotka ovat yhdistettävissä siirtoseinillä sekä toisiinsa että luokkien keskellä sijaitsevaan soluaulaan. Koulua on suunniteltu samaan aikaan uuden opetussuunnitelman kanssa. Tarkoituksena on ollut saada aikaan mahdollisimman hyvin uuden opetussuunnitelman mukaista opiskelua palvelevat tilat. Tilojen suunnittelussa johtoajatuksina ovat olleet viihtyisyys, pedagoginen muunneltavuus ja joustavuus arjen eri tilanteisiin. Käytännössä kaikki koulun tilat ovat erilaisia opiskelutiloja.

Karhunmäen alakoulu palvelee uuden kasvavan asuinalueen ja sen lähiympäristön 300 oppilasta ja 26 esikoululaista. Kouluajan ulkopuolella se tarjoaa alueen asukkaille, oppilaitoksille ja urheiluseuroille sekä järjestöille tiloja erilaisiin aktiviteetteihin.

Rakennettu kerrosala on n. 5 000 m2 ja lämmintä huoneistoalaa 4 140 m2. Rakennuksen julkisivut ovat poltettua vaaleaa tiiltä, johon on yhdistetty puuverhousta ja rakennuksessa on lapekatto. Piha-alue on lähialueen asukkaiden käytössä monipuolisine välineineen myös kouluajan ulkopuolella. Rakennus on rakennettu energiaa vähän kuluttavaksi (A- luokka) ja aurinkoenergia on täydentämässä energiatarvetta. Koulussa on rakenteilla tietojärjestelmä, jonka avulla lapset pääsevät opiskelussaan tutkimaan koulurakennuksen eri toimintoja (mm. lämmitys, vedenkulutus, aurinkoenergian tuotto) kestävän kehityksen näkökulmasta.