Työpaikat Liperissä

Liperissä on yhtei­söl­li­syyttä ja välit­tä­mistä, yhteistä tekemistä, sinnik­kyyteen kannus­ta­mista sekä hyvän huomaa­mista.

Liperi maisema

Liperi on 12 100 asukkaan luonnon­lä­heinen kunta, joka toimii kolmessa taaja­massa, Liperin kirkon­ky­lällä, Ylämyl­lyllä ja Viini­jär­vellä. Liperi kuuluu asukas­lu­kuaan nopeimmin kasvat­tavien kuntien joukkoon Pohjois-Karja­lassa. Lisäksi Liperissä on noin 3000 kesäasuntoa.

Siun sote Liperissä

Liperin kunnassa tuotetaan ikään­ty­neiden palve­luita, terveys- ja sairaan­hoi­to­pal­ve­luita ja perhe- ja sosiaa­li­pal­ve­luita.

Ikään­ty­neiden palvelut

Hoivakoti Kontti­lanhovi

Kontti­lanhovi on suhteel­lisen iso yksikkö, jossa henki­lö­kuntaa on aina paikalla. Yksin ei tarvitse tuumata asioita, vaan aina voi kysyä neuvoa ja ohjausta. Työyh­teisö on uudis­tus­myön­teinen ja avoin ottamaan vastaan niin uudet työnte­kijät kuin opiske­li­jatkin.

Hoivakoti Kontti­lan­ho­vissa on mainio työyh­teisö, jossa asukas on keskiössä ja työka­verit tekevät työtä suurella sydämellä.

Panos­tamme pereh­dy­tykseen, joten Kontti­lan­hovin työyh­tei­sössä uskallat tulla hoitoa­lalle turval­li­sella mielellä, vaikka pitkänkin tauon jälkeen tai aloittaa työsken­telyn heti koulun päätyttyä. Jos kokopäi­väinen työ ei sinulle sovi, voimme Kontti­lan­ho­vissa tuunata työaikaa ja työn aloitusa­jan­kohtaa sinulle sopivaksi.

Kontti­lan­ho­vissa hoito­hen­ki­lö­kunnan työteh­täviin kuuluvat koulu­tuk­sesta riippuen ikäih­misten hoitoon ja kuntou­tukseen liittyvät tehtävät: avusta­minen päivit­täi­sissä toimissa, pukeu­tu­mi­sessa, liikku­mi­sessa, ruokai­luissa, lääke­hoito, kuntoutus ja arkias­ka­reissa. Asiakas­paikkoja Kontti­lan­ho­vissa on 34.

Kontti­lan­ho­vissa työsken­telee lähihoi­tajia, sairaan­hoi­tajia, hoiva-avustajia, sosiaa­lioh­jaaja ja fysio­te­ra­peutti. Henki­löstöä on yhteensä 27 työnte­kijää.

”Kontti­lan­ho­vissa on mukavat työka­verit, moniam­ma­til­linen työyh­teisö, mahdol­lisuus monipuo­liseen oppimiseen ja päivät täynnä yllätyksiä! Tule meille!” – Satu Melkko, palve­lue­si­henkilö

”Meille työssä tärkeää ovat ainut­laa­tuiset asukkaat, joilla jokai­sella on oma elämän­his­toria. Arvos­tamme myös asukkaiden ja työto­ve­reiden arvos­tavaa kohtaa­mista.” – Satu Melkko, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Satu Melkko palve­lue­si­henkilö

Koulutie 1 B, 83100 Liperi

013 330 6072

[email protected]

Hoivakoti Neliapila

Hoivakoti Neliapila sijaitsee Viini­järven taaja­massa. Työyh­teisö on uudis­tus­myön­teinen ja avoin ottamaan vastaan niin uudet työnte­kijät kuin opiske­li­jatkin.

Neliapila on pieni ja kodikas yhtei­söl­lisen asumisen yksikkö, jossa asukkaita hoidetaan moniam­ma­til­li­sessa tiimissä. Henki­lö­kunnan työteh­täviin kuuluu ikään­ty­neiden avusta­minen päivit­täi­sissä toimissa, pukeu­tu­mi­sessa, liikku­mi­sessa, hygie­nian­hoi­dossa sekä lääke­hoi­dossa. Asiakas­paikkoja Nelia­pi­lassa on 24.

Nelia­pi­lassa työsken­telee lähihoi­tajia, sairaan­hoi­tajia, hoiva-avustajia, sosiaa­lioh­jaaja ja fysio­te­ra­peutti. Henki­löstöä on yhteensä 10 työnte­kijää.

”Meillä on hyvä työil­ma­piiri ja toimin­ta­ky­kyiset asukkaat. Nelia­pi­lassa on mahdol­lisuus oppia monen­laisia työteh­täviä. Meillä huumori kukkii!” – Satu Melkko, palve­lue­si­henkilö

”Meille työssä arvokasta ovat ainut­laa­tuiset asukkaat, joilla jokai­sella on oma elämän­his­toria. Tärkeää on myös asukkaiden ja työto­ve­reiden arvostava kohtaa­minen.” – Satu Melkko, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Satu Melkko palve­lue­si­henkilö

Taani­lankuja 2, 83400 Viini­järvi

013 330 6072

[email protected]

Sarastus ja Iltarusko

Liperin Sarastus ja Iltarusko tarjoavat palve­luita ikään­ty­neiden palve­luihin. Saras­tuk­sessa on asiakas­paikkoja 25 ja Iltarus­kossa 21, jossa lisäksi neljä lyhytai­kaisen hoidon paikkaa. Työyh­tei­sössä työsken­telee pitkän työko­ke­muksen omaavia ammat­ti­laisia, mutta myös vasta alalle opiske­levia työnte­ki­jöitä.

Saras­tuksen ja Iltaruskon työyh­tei­söissä saa hyödyntää omia vahvuuksia ja erityis­osaa­mista. Yksiköt sijait­sevat samassa kiinteis­tössä kuin terveys­kes­kus­sai­raala, avovas­taanotto, röntgen ja labora­torio. Yksiköiden tilat ovat viihtyisät ja kodin­omaiset, ja piha-alue on esteetön ja viihtyisä omena­puineen ja marja­pen­saineen.

Iltarus­kossa ja Saras­tuk­sessa jokai­sella ammat­ti­ryh­mällä on oma tehtä­vän­ku­vansa, mutta kaikkien tehtävänä on ikäih­misten kokonais­val­taisen hyvin­voinnin tukeminen.

Iltarus­kossa ja Saras­tuk­sessa työsken­telee lähihoi­tajia, sairaan­hoi­tajia, hoiva-avustajia, virike­työn­tekijä ja fysio­te­ra­peutti. Henki­löstöä on yhteensä 41 työnte­kijää.

”Terve­tuloa meille, jos haluat mukavat työka­verit, mahdol­li­suuden vaikuttaa omaan työhösi, hyödyntää monipuo­li­sesti osaamistasi ja kehittyä ammatil­li­sesti. Olemme saaneet hyvää palau­tetta asukkailta, omaisilta ja yhteis­työ­ta­hoilta. Meillä on mukavaa töissä!” – Marja-Leena Nuutinen, palve­lue­si­henkilö

”Meille arvokasta työssämme on ikäih­misten arvostava kohtaa­minen, kodin­omaisuus ja asukkaiden yksilöl­li­syyden huomioi­minen sekä yhteistyö omaisten ja läheisten kanssa.” – Marja-Leena Nuutinen, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Marja-Leena Nuutinen palve­lue­si­henkilö

Käsämäntie 111b 1. ja 2.krs, 83100 Liperi

013 330 6079

[email protected]

Liperin kotihoito

Tiedot täyden­tyvät myöhemmin.

Terveys- ja sairaan­hoi­to­pal­velut

Liperin terveys­asema

Liperin terveys­asema sijaitsee uusissa avarissa tiloissa, joka on raken­nettu vuonna 2016.lähihoitajan vastaa­notot, kuten haava­hoidot, injektiot ja lääkärin avusta­minen toimen­pi­teissä.

Liperin terveys­a­se­malla työsken­telee sairaan­hoi­tajia, lähihoi­tajia, lääkä­reitä, fysio­te­ra­peutteja ja mielen­terveys- ja päihdetyön hoitajia. Henki­löstöä on yhteensä 14 työnte­kijää.

Sairaan­hoi­tajan tehtäviin terveys­a­se­malla kuuluu puheli­messa hoidon­tarpeen arviointi, sairaan­hoi­tajan vastaa­notot, akuut­ti­po­ti­laiden hoita­minen (esim. ambulans­si­po­tilaat).

Lähihoi­tajan vastuulla terveys­a­seman vastaa­no­tolla ovat monipuo­liset

”Meillä tehdään työtä yhdessä ja yhteis­työssä. Uuden työnte­kijän on helppo tulla työyh­tei­söömme. Työtä tehdään moniam­ma­til­li­sissa tiimeissä ja kaikilla on mahdol­lisuus vaikuttaa työn kehit­tä­miseen.” – Mia Volmanen, osaston­hoitaja

”Meille arvokasta työssämme on jatkuva paran­ta­minen ja työn kehit­tä­minen sekä henki­lö­kunnan osallis­ta­minen kehit­tä­miseen. Teemme työtä asiakkaan parhaaksi, työnte­kijän työhy­vin­vointia unohta­matta.” – Mia Volmanen, osaston­hoitaja

Yhteys­tiedot

Mia Volmanen osaston­hoitaja

Käsämäntie 111c, 83100 Liperi

013 330 7558

[email protected]

Liperin kuntou­tus­sai­raala

Liperin kuntou­tusai­raalan tilat ovat alle 10 vuotta vanhat, joten työtilat eivät ole ahtaim­masta päästä. Liperin kuntou­tus­sai­raala ottaa aina uudet työnte­kijät innolla joukkoon mukaan ja porukalla pyritään huomioimaan jokaisen työnte­kijän tarpeet muun muassa työai­ka­jous­toilla tai muilla määrä­ai­kai­silla järjes­te­lyillä.

Liperin kuntou­tus­sai­raalan työyh­teisö on rentoa porukkaa täynnä. Jokainen saa olla oma itsensä. Hoito­hen­ki­lö­kunnan työteh­täviin kuuluvat monipuo­liset yleis­lää­ke­tieteen akuut­tio­saston perus­ter­vey­den­huollon tehtävät. Osastolla pääsee tekemään haavan­hoitoja, kuntout­ta­mista, hoitamaan erilaisia kirur­gisia sekä sisätau­tisia potilaita ja tekemään tärkeää työtä saatto­hoi­dossa tilanteen niin vaatiessa. Jokainen päivä voi oppia jotain uutta työteh­tävien yhtey­dessä. Liperin kuntou­tus­sai­raa­lassa pyritään järjes­tämään kaikille potilaille mahdol­li­simman turval­linen kotiu­tu­minen. Asiakas­paikkoja terveys­kes­kus­sai­raa­lassa on 30.

Liperin kuntou­tus­sai­raa­lassa työsken­telee sairaan­hoi­tajia, lähihoi­tajia, lääkäri ja fysio­te­ra­peutteja. Henki­löstöä on yhteensä 26 työnte­kijää.

”Tule meille töihin! Täällä on kiva porukka töissä sekä rento tekemisen meininki. Mieli­pi­teetkin voi ääneen ilmaista olit opiskelija tai jo valmis­tunut, sillä uusia ideoita aina tarvitaan. Työ on sopivasti haastavaa sekä kuormit­tavaa, eikä koskaan jää yksin, jos apua kaipaa. Työil­ma­piiri on aivan mahtava ja kaikkia kohdellaan tasapuo­li­sesti. Toiveet huomioidaan aina sekä asioista neuvo­tellaan.” – Anna Korhonen, osaston­hoitaja

”Kohtaamme jokaisen potilaan yksilönä pyrkien moniam­ma­til­li­sesti parhaaseen mahdol­liseen hoitoon.” – Anna Korhonen, osaston­hoitaja

Yhteys­tiedot

Anna Korhonen osaston­hoitaja

Käsämäntie 111 C, 83100 Liperi

013 330 6030

[email protected]

Perhe- ja sosiaa­li­pal­velut

Etappi, Honka­lampi-keskus

Etappi on kuusi­paik­kainen ympäri­vuo­ro­kau­tista hoitoa ja ohjausta tarjoava tehos­tetun palve­lua­su­misen yksikkö, joka on tarkoi­tettu väliai­kaiseen asumiseen ja kuntou­tukseen asukkailleen. Etapin yhtey­dessä toimii Startti, joka on pitkä­ai­kai­sa­su­misen kolme­paik­kainen yksikkö.

Etappi-Startin asukkaat ovat kehitys­vam­maisia nuoria aikuisia. Asukkaat tarvit­sevat ohjausta ja avustusta kaikilla elämän osa-alueilla, kuten päivit­täi­sissä toimin­noissa ja tunne­hal­lin­nassa. Yksikössä käytetään selko­kieltä, minkä lisäksi osa asukkaista kommu­nikoi tukiviit­to­milla ja AAC-kansiota hyödyntäen. Asiakas­paikkoja Etapissa on 9.

Etappi-Startissa työ on ohjauk­sel­lista, mutta myös perus­hoitoa kuten pesuissa ja pukeu­tu­mi­sissa autta­mista. Työhön kuuluu myös kirjal­lisia töitä kuten raportin kirjaa­mista.

Etappi-Startissa työsken­telee ohjaajia, asumisen ohjaajia ja sairaan­hoitaja. Henki­löstöä on yhteensä 26 työnte­kijää.

”Etappi-Startin työyh­tei­sössä uudet työnte­kijät saavat hyvän pereh­dy­tyksen ja tuen vakitui­selta henki­lös­töltä. Työyh­tei­sössä vallitsee rento ilmapiiri, johon on helppo tulla.” – Veli Kurki, palve­lue­si­henkilö

”Meille on arvokasta tarjota ympäri­vuo­ro­kau­tisia asumis­pal­ve­luita ja toimintaa laaduk­kaasti ja asiakas­läh­töi­sesti.” – Veli Kurki, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Veli Kurki palve­lue­si­henkilö

Honkatie 9 N37, 80400 Ylämylly

0500 612 390

[email protected]

Kotitalo, Honka­lampi-keskus

Kotitalo sijaitsee omako­ti­ta­lossa ja noin puolen kilometrin päässä Honka­lampi-keskuk­sesta. Kotitalon asiak­kaina on nuoria, jotka tarvit­sevat ohjausta arjen toimin­noissa.

Asiakas­paikkoja Kotita­lolla on viisi. Työvuo­roissa on päivällä ja illalla 1–2 ohjaajaa ja yöllä yksi ohjaaja.

”Kotita­lolla on rento ilmapiiri ja pienen yksikön mahdol­lis­tamat joustavat ja yksilöl­liset tavat tehdä töitä.”

– Veli Kurki, palve­lue­si­henkilö

”Työtä Kotita­lolla tehdään asiakas­läh­töi­sesti ja asiak­kaita kunnioittaen.” – Veli Kurki, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Veli Kurki palve­lue­si­henkilö

Oikopolku 5, 80400 Ylämylly

0500 612 390

[email protected]

Mäntykoti, Honka­lampi-keskus

Honka­lam­mella sijaitseva Mäntykoti on kehitys­vam­maisten asumi­syk­sikkö kymme­nelle asukkaalle. Asunnot ovat rivita­loa­suntoja, joissa on myös yhteisiä tiloja ja keittiö.

Työssäsi ohjaat ja avustat asukkaita yksilöl­listen tarpeiden mukai­sesti, asukkaiden toimin­ta­kykyä tukien. Työ sisältää myös perus­hoi­dol­lisia tehtäviä. Työtä määrit­te­levät asiakkaan osalli­suutta, itsemää­rää­mi­soi­keutta ja yksilöl­listä elämän suunnit­telua vahvis­tavat käytännöt. Työ on kaksi­vuo­ro­työtä.

Mänty­ko­dissa työsken­telee ohjaajia ja sairaan­hoi­tajia. Henki­löstöä on yhteensä 10 työnte­kijää.

”Meillä asukkaat elävät omannä­köistä elämää, johon olet terve­tullut mukaan. Voit suunni­tella asukkaille heidän kanssaan yhteis­työssä yhteisiä toimin­ta­tuo­kioita, kuten leipo­mista tai askar­telua. Meillä saat tehdä töitä oman osaamisesi kautta ja on ilo, jos käytät apuna myös omaa persoo­nal­li­suuttasi ja taitojasi. Yksikössä on ollut pitkään jo pysyvä henki­lö­kunta, joilta saat paljon apua ja tukea asukkaiden kanssa toimi­miseen. Vastuuta saat itsellesi pikku­hiljaa, meille ei tarvitse tulla ns. valmiina töihin. Koulu­tamme henki­lö­kuntaa aktii­vi­sesti, muun muassa vaihtoeh­toisiin kommu­ni­kaa­tio­tai­toihin, lääke­lupiin sekä RAI-mitta­reiden käyttöön. Työ meillä on kaksi­vuo­ro­työtä, joten yövuoroja ei ole. Meillä tulet viihtymään! Olet meille terve­tullut avustamaan ja tukemaan asukkai­demme arjessa selviy­ty­mi­sessä.” – Sonja Räsänen, palve­lue­si­henkilö

”Meille työssä arvokasta on lämmin­hen­kisyys. Annamme asukkaille henki­lö­koh­taista aikaa. Työtä Mänty­ko­dissa tehdään ilon ja lämmin­hen­ki­syyden kautta. Tehtä­vä­nämme on yksilöl­linen elämän tukeminen.” – Sonja Räsänen, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Aatu Hamunen palve­lue­si­henkilö

Honkatie 9 M 13, 80400 Ylämylly

013 330 1601

[email protected]

Leppälä, Honka­lampi-keskus

Leppälä on ympäri­vuo­ro­kau­tisen palve­lua­su­misen yksikkö haasteel­li­sesti käyttäy­ty­ville nuorille ja nuorille aikui­sille Liperin Honka­lam­pi­kes­kuk­sessa. Leppä­lässä on hyvin vastaa­nottava ja rento työyh­teisö.

Leppälän työnte­ki­jöillä on mahdol­lisuus vaikuttaa asukkaiden toiveet huomioiden päivän tapah­tumiin ja aktivi­teet­teihin. Työssämme ulkoi­lemme päivittäin Honka­lammen kauniissa miljöössä. Honka­lam­pi­kes­kuksen alueella on käytet­tä­vissä grillikota, kaksi ranta­saunaa ja Toimin­ta­talon tilat. Retkei­lemme mahdol­li­suuksien mukaan myös Honka­lam­pi­kes­kuksen ulkopuo­lella. Työnte­ki­jällä on jatku­vasti saata­villa työyh­teisön tuki ja turva. Asiakas­paikkoja Leppä­lässä on neljä.

Työteh­tävät Leppä­lässä koostuvat kuntout­tavaa työotetta hyödyntäen asukkaiden arjen tukemi­sesta ja päivit­täisten toimin­tojen avusta­mi­sesta. Toteu­tamme yksikös­sämme moniam­ma­til­lista yhteis­työtä eri sidos­ryhmien ja asukkaiden omaisten välillä. Työtämme ohjaavat asukkaiden itsemää­rää­mi­soikeus sekä yksilöl­lisen elämän suunnittelu ja ohjaus.

Leppä­lässä työsken­telee ohjaajia ja sairaan­hoi­tajia. Henki­löstöä on yhteensä 13 työnte­kijää.

”Työteh­tävät Leppä­lässä on suunni­teltu niin, ettei työtä tarvitse tehdä yksin. Saat Leppä­lässä hyvän työhön pereh­dy­tyksen. Työyh­teisö on joustava ja toisiaan tukeva.” – Niina Turunen, ohjaaja

”Meille työssä tärkeää on asukkaiden kohtaa­minen yksilöinä ja heidän omien mielen­kiinnon kohteiden huomioi­minen arjessa. Erityisen tärkeänä työyh­tei­sös­sämme koemme asukkaiden kokonais­val­taisen hyvin­voinnin tukemisen. Pyrimme huomioimaan asukkaiden toiveet päivit­täi­sissä toimin­noissa ja arjen askareissa.” – Niina Turunen, ohjaaja

Yhteys­tiedot

Heini Marti­kainen palve­lue­si­henkilö

Ylämyl­lyntie 94, E‑talo, 80400 Ylämylly

050 599 7263

[email protected]

Pihka­rinne, Honka­lampi-keskus

Pihka­rinne on ympäri­vuo­ro­kau­tisen palve­lua­su­misen yksikkö aikui­sille ja ikään­ty­neille monivam­mai­sille Liperin Honka­lam­pi­kes­kuk­sessa. Pihka­rinteen työyh­teisö on hyvin vastaa­nottava ja tukea antava.

Pihka­rinteen työyh­tei­sössä työsken­telee lähihoi­tajia, ohjaajia ja sairaan­hoi­tajia. Pihka­rinteen tilat on suunni­teltu kohde­ryh­mälle hyvin toimi­viksi. Retkei­lemme ja liikumme mahdol­li­suuksien mukaan myös Honka­lam­pi­kes­kuksen alueella sekä sen ulkopuo­lella. Asiakas­paikkoja Pihka­rin­teellä on 15.

Työteh­tävät Pihka­rin­teellä koostuvat asukkaan kokonais­val­tai­sesta hoidosta, hoivasta ja kuntou­tuk­sesta. Työteh­täviin kuuluu asukkaalle mielek­käiden aktivi­teettien järjes­tä­minen kuten ulkoilu, kaupun­ki­käynnit ja kotaretket. Teemme yksikös­sämme moniam­ma­til­lista yhteis­työtä eri sidos­ryhmien ja asukkaiden omaisten kanssa.

Pihka­rin­teessä työsken­telee ohjaajia, lähihoi­tajia ja sairaan­hoi­tajia. Henki­löstöä on yhteensä 20 työnte­kijää.

”Tehtä­vämme on asukkaiden kohtaa­minen yksilöinä ja heidän kokonais­val­taisen hyvin­voinnin tukeminen.” – Heini Marti­kainen, palve­lue­si­henkilö

”Meille arvokasta työssä on asukkaiden kohtaa­minen yksilöinä ja heidän omien mielen­kiinnon kohteiden huomioi­minen arjessa. Erityisen tärkeänä työyh­tei­sös­sämme koemme asukkaiden kokonais­val­taisen hyvin­voinnin tukemisen. Pyrimme huomioimaan asukkaiden toiveet päivit­täi­sissä toimin­noissa ja arjen askareissa.” – Heini Marti­kainen, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Heini Marti­kainen palve­lue­si­henkilö

Ylämyl­lyntie 94, P‑talo, 80400 Ylämylly

050 599 7263

[email protected]

Honka­tähti, Honka­lampi-keskus

Ylämyl­lyllä sijaitseva Honka­tähti on ympäri­vuo­ro­kau­tisen palve­lua­su­misen yksikkö, jossa on 20 asiakas­paikkaa. Yksikkö on tarkoi­tettu pitkä­ai­kaiseen asumiseen kehitys­vam­mai­sille ja autismin kirjon henki­löille. Yksikkö on valmis­tunut vuonna 2015. Tilat ovat uuden­ai­kaiset ja tilavat. Honka­tähti on jaettu neljään asunto­ryhmään, joissa kussakin asunto­ryh­mässä asuu viisi asukasta.

Asiak­kailla on erilaisia kehitys­vammoja ja sairauksia, joiden hoitoon he tarvit­sevat toisten apua ja ohjausta. Työhön kuuluu hoidol­lista ja ohjauk­sel­lista työtä mutta pääset työsken­te­lemään myös haastavaa käyttäy­ty­mistä omaavien asiak­kaiden kanssa. Työnte­kijät kiertävät jokai­sessa asunto­ryh­mässä, mutta yksit­täinen työvuoro vietetään aina yhdessä asunto­ryh­mässä. Jokainen asunto­ryhmä on hieman erilainen eli työvuorot ovat hyvin monipuo­lisia.

Honka­täh­dessä työsken­telee sairaan­hoi­tajia, ohjaajia ja sosio­nomeja. Henki­löstöä on yhteensä 40 työnte­kijää.

”Honka­täh­dessä on moniam­ma­til­linen, osaava ja huumo­rin­ta­juinen työpo­rukka, jossa osataan puhua asioista eri näkökul­mista ja olla myös kriit­tisiä. Ongelmat ja kehit­tä­mis­kohteet otetaan vastaan haasteina, joihin etsitään yhdessä ratkaisuja. Työtä tehdään yhdessä eikä minkään asian tai työteh­tävän kanssa tarvitse jäädä yksin.” – Mari Kinnunen, palve­lue­si­henkilö

”Meille arvokasta työssä on läsnäolo, avoimuus ja avoin vuoro­vai­kutus, hyväk­syntä. Jokai­selle asukkaalle yksilöl­lisen ja omannä­köisen elämän mahdol­lis­ta­minen.” – Mari Kinnunen, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Mari Kinnunen palve­lue­si­henkilö

Ylämyl­lyntie 94, 80400 Ylämylly

013 330 5077

[email protected]

Tuuli­kello, Honka­lampi-keskus

Tuuli­kel­lossa hoidetaan nuoria ja aikuisia kehitys­vam­maisia asiak­kaita. Hoito­jaksot voivat olla akuutteja, suunni­teltuja tai kuntou­tus­jaksoja. Työtä tehdään kolmi­vuo­roi­sesti. Tuuli­kellon asiak­kaiden kanssa pääset käyttämään ammat­ti­tai­toasi monipuo­li­sesti erilai­sissa haasteel­li­sis­sakin tilan­teissa. Tuuli­kello sijaitsee Honka­lammen upealla mänty­kan­kaalla, jossa on hulppeat ulkoi­lu­mah­dol­li­suudet.

Tuuli­kellon työyh­teisö on avoin ja toimiva, missä jokaisen työpanos on tärkeä. Osasto on viihtyisä ja tilat ovat hyvät. Meillä jokainen päivä on erilainen. Työteh­tä­viimme kuuluvat kuntoutus, ohjaus ja perus­hoito. Teemme asiakkaan toimin­ta­kyvyn arviointia moniam­ma­til­li­sessa tiimissä. Asiakas­paikkoja meillä on 10.

Tuuli­kel­lossa työsken­telee sairaan­hoi­tajia, ohjaajia ja lähihoi­tajia. Henki­löstöä on yhteensä 19 työnte­kijää.

”Meillä on huippu porukka.” – Sanna Vipuveräjä, palve­lue­si­henkilö

”Meille tärkeää työssä on inhimil­lisyys ja yksilöl­lisyys.” – Sanna Vipuveräjä, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Sanna Vipuveräjä palve­lue­si­henkilö

Ylämyl­lyntie 94, 80400 Ylämylly

050 388 6780

[email protected]

Kehitys­vam­maisten koulu­laisten lomien päivä­ai­kainen hoito

Päivä­ai­kainen hoito järjes­tetään kerho­tyyp­pisenä palveluna alueilla olevan tarpeen perus­teella. Hoitoa järjes­tetään perus­kou­lui­käi­sille lapsille, jotka eivät ole vaaraksi itselleen, toisille asiak­kaille tai työnte­ki­jöille.

Päivä­ai­kaisen hoidon tilat vaihte­levat. Tilarat­kaisut riippuvat siitä, kuinka paljon asiak­kaita tulee hoitoon. Työyh­teisö kootaan joka kerta erikseen jokaiseen loma-ajan hoitoon.

Päivä­ai­kai­sessa tehtäviin työteh­täviin sisältyy muun muassa tarvit­taessa lääke­hoitoa, ruokai­luissa ja wc-käynneillä avusta­mista, aktivi­teettien järjes­tä­mistä, ohjausta ja huolen­pitoa kuntout­ta­valla työot­teella. Huoleh­dimme myös lapsen yksilöl­li­sesti tarvit­se­masta lepoa­jasta päivän aikana. Suunnit­te­lemme lasten kanssa yhdessä erilaisia toimintoja heidän toiveensa huomioiden.

Päivä­ai­kai­sessa hoidossa työsken­telee lähihoi­tajia, sosio­nomeja ja koulun­käyn­ni­noh­jaajia.

”Työmme on päivä­työtä arkisin. Työyh­tei­sössä on tekemisen meininki, kaikkia autetaan ja tuetaan. Ilo elää toimin­nas­samme.” – Anri Silven­noinen, palve­lue­si­henkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:

”Meille työssä on tärkeää asiak­kaiden ja työnte­ki­jöiden turval­lisuus, asiak­kaiden itsemää­rää­mi­soi­keuden kunnioit­ta­minen ja vahvis­ta­minen, asiak­kaiden osallisuus ja kuulluksi tuleminen, sekä asiak­kaiden vuoro­vai­ku­tus­tai­tojen tukeminen.” – Anri Silven­noinen, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Elias Kaasinen palve­lue­si­henkilö

Ylämyl­lyntie 94 U‑talo, 80400 Ylämylly

013 330 5397

[email protected]

Honka­lammen päivä­toi­minta

Ylämyl­lyllä sijaitseva Honka­lammen päivä­toi­minta tarjoaa päivä­ai­kaista toimintaa aikui­sille kehitys­vam­mai­sille asiak­kaille kuten päivä­toi­mintaa, vaativaa päivä­toi­mintaa, työtoi­mintaa, avotyön ohjausta sekä ainoana toimi­pis­teenä Siun sotessa erittäin vaativaa päivä­toi­mintaa asiak­kaille, joilla ohjauksen ja tuen tarve on huomat­tavaa.

Päivä­toi­minnan työtä ohjaavat asiak­kaiden yksilöl­liset tarpeet ja tavoitteet. Pyrimme järjes­tämään asiak­kaille heidän toivei­densa pohjalta ryhmä­muo­toista tai yksilöl­li­sempää toimintaa. Työssämme korostuu asiak­kaiden ohjaa­minen, mutta asiak­kailla voi olla hyvin erilaisia tarpeita esimer­kiksi hoidol­li­suuteen tai haastavaan käyttäy­ty­miseen liittyen. Työtä ei tarvitse tehdä yksin, aina on joku, jolta kysyä! Pyrimme siihen, että työsken­telet erilaisten asiak­kaiden kanssa, näin saat työpäiviin vaihte­le­vuutta.

Päivä­toi­minnan tiimissä Honka­lam­mella työsken­telee työ- ja päivä­toi­minnan ohjaajia sekä ohjaajia. Yhteensä työnte­ki­jöitä on 21.

”Terve­tuloa, tule sellaisena kun olet!” – Sanna Puhakka, palve­lue­si­henkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:

”Meille arvokasta työssä on työyh­teisö, asiakkaat, aito kohtaa­minen.” – Sanna Puhakka, palve­lue­si­henkilö

Yhteys­tiedot

Sanna Puhakka palve­lue­si­henkilö

Ylämyl­lyntie 94, 80400 Ylämylly

013 330 5067

[email protected]