Työaikaa ammatilliseen kehittymiseen
Terveyskeskuslääkäri 2.0 ‑mallissa saat säännöllisesti aikaa kehittää itseäsi työajalla omien tavoitteidesi mukaiseen kehittymiseen. Kehittäjä, kliinikko, kouluttaja, tutkija vai johtaja? Valitse oma urasi!

Terveyskeskustyö muuttuu jatkuvasti monipuolisemmaksi ja lääketieteellisen tiedon määrä kasvaa päivä päivältä suuremmaksi. Jotta terveyskeskuksessa työskentely on mahdollista pitää hallittavana ja mielekkäänä, haluamme tarjota lääkäreillemme konkreettisen mahdollisuuden vaativan asiantuntijatyön edellyttämään ammatilliseen kehittymiseen. Siksi olemme luoneet Terveyskeskuslääkäri 2.0 ‑mallin, jossa voit säännöllisesti kehittää itseäsi työajalla omien tavoitteidesi mukaiseen kehittymiseen.
Terveyskeskuslääkäri 2.0 ‑päivien sisältö rakennetaan tarjoamiemme urapolkujen pohjalta mahdollistaen suuntautumisen kohti oman näköistäsi roolia lääkärinä. Katso alta tarkemmat kuvaukset tarjoamistamme urapoluista. Kehitämme urapolkuja myös koko ajan eteenpäin yhdessä lääkäriemme kanssa.
Kehittäjälääkäri
Kehittäjälääkärin propellihattu päässä voit lähteä uudistamaan hyvinvointialueen toimintaa samalla kun opit terveydenhuollon kehittämistyön keskeiset työkalut ja menetelmät. Tukenasi ja ohjaajanasi toimii Siun soten kehittäjäylilääkäri, minkä lisäksi tarjoamme kouluttautumismahdollisuuksia kehittämistyössä tarvittaviin taitoihin. Projekteja sovitaan kiinnostuksesi mukaan (esim. sosiaali- ja terveyskeskusten toiminnan kehittäminen, strategisen tason hankkeet tai vaikkapa digitaaliset palvelut). Kokemuksen karttuessa saat myös kasvavaa vastuuta projektien suunnittelusta ja johtamisesta.
Laajan ammattitaidon kliinikko
Laajan ammattitaidon kliinikkona pääset viikoittain syventämään ja monipuolistamaan kliinistä osaamistasi haluamiltasi aihealueilta. Voit vierailla erikoissairaanhoidon klinikoissa harjoittelemassa uusia taitoja sairaalan kollegojen kanssa (esim. UÄ:n käytön opettelu, kryo-hoitojen toteutus tai naistentautien toimenpiteiden harjoittelu). Voit myös harjoitella tai tutkia kouluttautumispäivän aikana etukäteen valikoituja potilastapauksia. Lisäksi voit opiskella itsenäisesti tai vertaisryhmässä ja hyödyntää tarjoamiamme valmiita koulutuskokonaisuuksia. Yleislääketieteen lisäksi kliinisten taitojen kehittäminen voi tähdätä haluamasi toisen erikoisalan koulutukseen valmistautumiseen.
Lääkärikouluttaja ja ‑ohjaaja
Siun sotella on runsaasti mahdollisuuksia koulutus- ja ohjausroolissa toimimiseen, ja nyt tarjoamme tähän enemmän aikaa kuin koskaan. Pääset esimerkiksi viikoittain ohjaamaan ja perehdyttämään nuoria lääkäreitä ja kandeja. Lisäksi pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan lääkärien ja hoitajien koulutuksia. Voit myös kehittää omia kouluttamisen ja ohjaamisen taitojasi itsenäisen opiskelun tai tarjoamiemme koulutusten kautta. Roolissasi sinua tukee ja ohjaa koulutusylilääkärimme.
Tutkijalääkäri
Lääketiede kehittyy tutkimuksen kautta. Tutkijalääkärinä voit syventyä akateemiseen tutkimukseen Siun soten toimintakentässä terveyskeskustyön ohessa. Tutkimusprojektit suunnitellaan lähtökohtaisesti yhteistyössä sinua ohjaavan yliopiston kanssa, mutta voit toteuttaa myös omia ideoitasi. Yliopiston lisäksi tukenasi toimii kehittäjäylilääkäri sekä Siun soten oma tietotuotanto. Voit myös käyttää aikaa tutkimusmetodien tai esimerkiksi kirjoitus- tai esiintymistaitojen oppimiseen ja tutkimukseen liittyviin tapahtumiin osallistumiseen.
Lääkärijohtaja
Kiinnostaako ura johtajana terveydenhuollossa? Siun sotella on valmiiksi suunniteltu lääkärijohtajana kasvamisen malli, jonka avulla räätälöimme sinulle oman polun johtamiseen ja hallintoon perehtymiseen. Sinulla on mm. mahdollisuus päästä harjoittelemaan ylilääkärin tehtäviä tiiviin tuen kanssa apulaisylilääkärinä. Kouluttautumispäivinä voit käyttää aikaa mentorointitapaamisiin, vertaisoppimiseen tai johtamiskoulutuksiin. Tukenasi on oma ylilääkärisi sekä muu terveysasemien esihenkilöiden tiimi. Koulutus- ja kehittäjäylilääkärit ovat myös apunasi ohjaus- ja kehittämistaitojen rakentamisessa.
Yhteystiedot
Jos kiinnostuksesi heräsi tai haluat kuulla lisää, ole meihin yhteydessä: [email protected]

TK-lääkäri 2.0 ‑ohjelman sisältö
• Säännöllisesti pidettävät koulutuspäivät, joita lääkäri voi käyttää esimerkiksi kouluttamiseen, kehittämiseen, tutkimustyöhön tai oman osaamisen laajentamiseen mm. eri erikoisalojen klinikoihin tutustumisen kautta
• Kaikkien sote-keskusten lääkäreillä on kerran viikossa joka toinen viikko yhteinen 1,5 h koulutus
• Monissa sote-keskuksissa on lisäksi 1–2h viikossa sisäisiä koulutuksia ja kokouksia
• Nuorille lääkäreille pyritään järjestämään viikoittain ohjaustunnit oman ohjaajan kanssa ryhmässä tai yksilöohjauksena
• Sisäisiä koulutuksia kiinnostuneille
• Lääkärimme saavat osallistua myös ulkopuolisiin koulutuksiin vuosittain halutessaan
• Pyrimme myös joustavasti kehittämään keinoja tukea lääkäriemme osaamista — ideat esiin!